top of page

Első (be)csengetés!

 

Ismerősöktől és „ismeretlenektől” számos kérés érkezett hozzánk arra vonatkozóan, hogy vetítsük le újra Az Igazságkeresők sorozat első filmjét, ami G. I. Gurdjieff életéről és munkájáról készült.

 

A filmnek egy személyes vallomás, mondhatni lírai tanúságtétel a formája, amiben Gurdjieff fordulatokban gazdag és állandó küzdelmekben folyó élete alapján megismerkedhetünk tanításának néhány alappillérével, és betekintést kapunk arról, hogy milyen nehézségekkel néz szembe egy mester, legyenek azok személyes kihívások, vagy tanításának továbbadásában megjelenő törvényszerű akadályok.

Gurdjieff több mint száz éve kezdte misszióját, hogy a nyugati ember életébe valós, kozmikus igazságokat hozzon, amelyek megértése és befogadása fontos ahhoz, hogy az ember beteljesítse lényi, kozmikus feladatát. Ahhoz, hogy Ember legyen. Ez a kérdés időtlen, és ettől mindig időszerű. Éppen most is.

Ajánló:

 

A film képi anyaga korabeli fényképekből és filmfelvételekből áll össze, és Gurdjieff zenéje festi alá.

A vetítés ideje: November 3.

A pontos időpontot és helyszínt később megadjuk.

A Találkozó első része a film vetítése, majd rövid szünet után közös beszélgetésre nyílik lehetőség azok számára, akikben a film kapcsán kérdések merültek fel, illetve akiket Gurdjieff munkássága, tanítása, ideái, és az általa hozott befolyás jelenkori élete mélyebben érdekel.

bottom of page