top of page
 A csoportmunka

A belső munkát is meg kell szervezni. Erre csak olyan emberek képesek, akik korábban maguk is részt vettek ilyen munkában, ismerik annak nehézségeit, céljait, és módszereit.

Fontos, hogy kapcsolatban legyen különböző nemzetközi csoportokkal, melyek együtt éltetik a Tanítást.

A csoport tagjai ismerik és támogatják egymást. A személyes érdekek, ellenszenvek és rokonszenvek nem gátolhatják a csoport munkáját.

Csak egy igazi Csoportban, ahol egymástól különböző emberek egy nagy közös cél  feladatain dolgoznak, ott tudják a belső munkához szükséges, és oly gyakran kimerülő energiát és tudást megújítani.

 

Idézetek “Egy ismeretlen tanítás töredékei”-ből.

“Egy 'csoport' mindennek a kezdete. Egy ember egyedül semmit sem tud tenni, semmit sem tud elérni.”

“Egy csoportnyi ember megteheti azt, amire egy ember sohasem képes. Például az ember kezdi felhalmozni az önfigyelés eredményeit. Húsz embernek hússzor több eredménye lesz. És mindegyikük fel tudja majd használni ezt az egész anyagot, mert a megfigyelések megosztása egyik oka a csoportok fennállásának.”

“Egy ember egyedül nem láthatja önmagát... Egyik általános jellemvonása az emberi természetnek, hogy sokkal könnyebben meglátja mások hibáit, mint a sajátjait. Ugyanakkor az ember megtanulja, hogy minden hiba, amit másban lát, megvan ő benne I”

“Egy csoportban mindenki felelős a másikért. . A tagjai nemcsak mások hibáiért felelősek, hanem a kudarcaikért is. Az egyik sikere mindenki sikere, és az egyik kudarca mindenki kudarca.“

bottom of page