top of page
Ravi.PNG

RAVI RAVINDRA  - ÉLETRAJZ (WIKIPÉDIA)

 

Ravi Ravindra Indiában született és mielőtt Kanadába költözött oktatott is. Tagja volt a Princetoni Institute of Advanced Study-nak, a Természettudományi Iskolának (1977), valamint a Shimla Indiai Institute of Advanced Study munkatársa volt 1978-ban és 1998-ban. A Threshold Award for Integrative Studies (1978-80) alapító igazgatója volt. (1978-80), valamint a kaliforniai Institute of Integral Studies tudományos és kísérleti professzora 1989-ben. Jelenleg Ravindra az Összehasonlító Vallás professzora és elnöke, az  International Development Studies professzora és emeritus professzor a Dalhousie Egyetemen, Halifax, Nova.Scotia.

Ravi szellemi kutatása J. Krishnamurti , GI Gurdjieff, Zen, jóga tanításaihoz vezette és mélyen belemerült az indiai és a keresztény klasszikus hagyomány misztikus tanításaiba. Számos könyv szerzője vallásról, tudományról, miszticizmusról és lelkiségről.

RAVI RAVINDRA ÉS GURDJIEFF

 

Gurdjieff 1949-es halála előtt megbízta Madame Jeanne de Salzmann-t munkájának folytatásával. Ezt a kötelességet rendkívüli intelligenciával teljesítette 1990-ben, 101 éves korában bekövetkezett haláláig. Gurdjieff számos könyvének kiadása mellett fő hozzájárulása az volt, hogy sok tanulót magasabb szintű megértéshez segített.

Ravindra találkozott Madame de Salzmann-nal Párizsban. Ravi Ravindra erről így ír: „Én magam a Munkával Mrs. Louise Welch-en keresztül kerültem kapcsolatba, akivel 1969-ben találkoztam New Yorkban. Ő vált a Munkában legfőbb mentorommá, és hamarosan spirituális anyámmá. Ő maga a húszas években A.R.Orage tanítványa volt, majd később Gurdjieffé és Madame de Salzmanné. Mrs. Welch 1971-ben elvitt New Yorkba a Gurdjieff Alapítványhoz, hogy lássak egy mozgásgyakorlat órát. Az óra után bemutatott Madame de Salzmannak. Csaknem tíz évvel később Mrs. Welch azt tanácsolta, hogy dolgozzak Madame de Salmannal, akinek írt is az érdekemben. 1980 februárjában látogattam meg őt Párizsban. Néha-néha láttam már a New York-i Munkacsoportokban és párszor találkoztam személyesen is vele az előző években. Az elkövetkező tíz évben azonban számtalan találkozónk volt, úgy személyes mind Munkacsoportokbeli, többnyire Párizsban, néha New Yorkban és olykor Londonban. Nem volt könnyű a jelenlétében lenni; vele – sokkal inkább, mint egyébként – gyakran éreztem a semmiségemet, de sohasem éreztem lekicsinylést. Ellenkezőleg, mindig inspirációt és reményt keltett. Lénye egy hiteles létezés felé hívott, és demonstrálta annak lehetségességét”

 

Ravi Ravindra naplóbejegyzései a Madame de Salzmann-nal való 20 éves, 1971-től 1990-ig tartó találkozásairól a „Heart Without Measure: Gurdjieff Work with Madame de Salzmann” című könyvben jelennek meg. További részletek: http://www.ravindra.ca/

bottom of page